четвер, 11 вересня 2014 р.

«ВІРИМО, ЩО НЕМОЖЛИВЕ ЛЮДЯМ - МОЖЛИВЕ БОГУ…».

Відкритий лист керуючого Тернопільською єпархією УПЦ Київського Патріархату Високопреосвященного Нестора (Писика) митрополиту Тернопільському УПЦ Московського Патріархату Сергію (Генсицькому)
Владико-митрополите Сергію, улюблений у Христі собрате!
Події за сході України красномовно засвідчили, що наша держава та наш багатостраждальний український народ переживають нині, ймовірно, найбільш трагічний період своєї новітньої історії.
Ще рік тому ніхто б не міг собі уявити, що початок XXІ століття, з яким ми пов’язували не лише своє матеріальне, але й духовне благополуччя, зовсім скоро буде затьмарене новинами про справжню війну в центрі цивілізованої Європи. Мало хто міг передбачити, що брат росіянин війною піде на свого брата українця, а людська кров литиметься рікою, заради чиїхось зухвалих геополітичних претензій. Але це зухвальство та злоба не лише однієї людини, як помилково вважають, але й тих росіян та українців, які її підтримують.

вівторок, 2 вересня 2014 р.

«ТОЙ, ХТО ДАЄ ВЧАСНО – ДАЄ ВДВІЧІ БІЛЬШЕ…»

Послання Високопреосвященного Нестора, Архієпископа Тернопільського, Кременецького та Бучацького, священству, чернецтву та всім вірним Тернопільської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

понеділок, 1 вересня 2014 р.

Лист Патріарха Київського Філарета до Вселенського Патріарха Варфломія.

Його Всесвятості ВАРФОЛОМІЮ,
Архієпископу Константинополя – Нового Риму,
Вселенському Патріарху
Ваша Всесвятосте!
Звернутися з цим листом спонукає як загальна ситуація в Україні, так і та відверта неправда, яку Російський патріарх Кирил розповсюджує про неї, в тому числі й у листі до Вас, який був опублікований у мережі на офіційній сторінці Московської патріархії.
Найперше хочу підкреслити, що в Україні немає громадянської, а тим більше релігійної війни, як про це твердить російська пропаганда загалом і Патріарх Кирил зокрема.