пʼятницю, 17 травня 2013 р.

Жінки-мироносиці. Перші дияконіси.

Апостол Петро рекомендує жінкам-християнкам наступне: «А окрасою вам нехай буде не зовнішнє, заплітання волосся та навішання золота або вбирання одеж, але захована людина серця в нетлінні лагідного й мовчазного духа, що дорогоцінне перед Богом» (1 Петра 3, 2-4).
Такою красою духу явно володіли ті жінки, котрі слідували за Христом і служили Йому протягом останніх років земного життя Ісуса.

Таємниця Воскресіння.

На візантійських та стародавніх іконах Воскресіння Христового ніколи не зображується сам момент Воскресіння. На них відтворено «зішестя Христа в пекло», а точніше, те, як Христос виводить з пекла Адама, Єву та інших героїв біблейської історії; під ногами Спасителя — чорна безодня пекла, на тлі якого, — замки, ключі і уламки брам, що колись перегороджували мертвим шлях до воскресіння.

суботу, 4 травня 2013 р.

Вітання з святом Пасхи.

            
Всечесні отці! Дорогі у Христі брати і сестри! Христос Воскрес!
Вітаю  Вас, всечесні отці  зі святом Світлого Христового Воскресіння. Скільки радості, скільки надії хочеться вкласти в ці слова, очікуючи від них живої сили всім, хто йде за Христом, а особливо тим, хто несе на собі всю відповідальність за діло Христове на землі, за життя Святої  Церкви, за життя народу Божого.
Вітаючи Вас,дорогі жителі м.Копичинці,зі святом Пасхи,бажаю  нехай ваше життя зміниться на краще, нехай проллється світло в душу кожної людини, нехай, кожен з вас стане трішки добрішим і милосерднішими!   Хай піде геть ненависть, злість, хай оселиться у вас любов до ближнього, віра, надія! Кожен християнин в цей знаменний день радіє - сьогодні свято Воскресіння Христового! Тож привітаймо один одного з цим великим християнським святом, і нехай запанує мир,злагода і любов серед нас ! Зі святом Великодня вас, дорогі мої!  
            З повагою і любов`ю о.Любомир Урбанський, настоятель Собору Святої Трійці.  

Воскресіння Христове.


Що означає Воскресіння Господа Ісуса Христа? Диявол протиборствує Спасителеві. Їхня битва починається на горі Спокуси в пустелі. Там Господь відрікається від сатани, відкидає запропоновані ним способи досягнення мети Свого служіння, і сатана переслідує Спасителя, діючи через людську заздрість і злобу.

пʼятницю, 3 травня 2013 р.

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ.

Дорогі браття і сестри!
Христос воскрес!
   
Ось знову прийшло величне і світле свято Воскресіння Христового, у храмах лунають пасхальні піснеспіви, радісні люди поспішають до церкви, як і апостоли поспішали до Гробу Господнього, щоб побачити Воскреслого Христа. Всіх людей – і дитину, і дорослого, і того, хто постив, і хто не постив, і бідного і багатого – всіх об’єднала Пасхальна радість. Нікого не залишає байдужим це свято. Адже воскреснувши з мертвих Христос Господь зруйнував древнє прокляття, переборов владу диявола над світом, звільнив людство від служіння злу.
  
Воскресіння Христове – не просто історична подія, яка змінила життя всього людства. Воскресіння Христове – основа нашої віри. "Якщо Христос не воскрес, то віра ваша марна" (1 Кор. 15:17) - каже християнам Св. Ап. Павло. Адже ні віра, ні жертви, ні молитви старозавітного людства не могли зруйнувати відокремлення людини від Бога. Навіть праведне богоугодне життя не могло ввести людину в Царство Небесне. Лише смерть і воскресіння із мертвих Сина Божого змогли знищити прокляття закону гріха і смерті. Тільки Сам Господь відкрив нам шлях на небеса і дав нам стати дітьми Божими по благодаті.

четвер, 2 травня 2013 р.

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ

Дорогі браття і сестри!
ХРИСТОС  ВОСКРЕС!
За пасхальним богослужінням ми чуємо слова Церкви, звернені до віруючих: «Смерті святкуємо умертвіння… іншого, вічного життя початок»
(7 пісня Пасхального канону). Про яку смерть іде мова? Про смерть духовну і смерть тілесну. На хресті Христос Спаситель подолав смерть духовну, а Своїм Воскресінням переміг смерть тілесну.
Духовна смерть настає тоді, коли Бог Своєю Божественною благодаттю відступає від людини. Причиною відступлення Бога від людини є гріх. Адам і Єва миттєво відчули, що Бог покинув їх, коли вони згрішили. Це була смерть духовна. А тілесно Адам помер через 930 років. Тому людина може бути фізично живою, а духовно – мертвою, бо в її душі немає Божественної благодаті, а живе гріх. Із цієї причини серед нас, людей, багато живих мерців. Не випадково, Господь наш Ісус Христос сказав чоловікові, який просив Його дозволити поховати свого батька, а потім слідувати за Ним: «Залиш мертвим (тобто духовно мертвим) ховати своїх мерців» (Мф. 8: 22).