неділю, 30 грудня 2012 р.

Ланчаське чудо.

 
  Йшло VIII століття від Різдва Христового. В храмі Сан-Легонцій, старовиного італійського міста Ланчано звершувалось таїнство Євхаристії. Але в серці одного із священиків, служившого в той день Літургію, випадково виникли сумніви чи істинні Тло і Кров Господні, скриті під видом хліба і вина. Хроніки не донесли нам ім’я того ієромонаха, але сумніви які зародились в його душі, стали причиною Євхаристичного чуда, яке вшановують і до сьогодні.

  Священик відганяв від себе сумніви, але вони настирливо повертались знову і знову. «Чому я повинен вірити, що хліб перестає бути хлібом, а вино становиться Кров’ю? Хто докаже це докаже? Тим більше що зовні, вони ніяк не змінюються та й не змінювались ніколи. Напевне це всього лиш символи, просто спогади про Тайну вечерю…»




 «І коли вони їли, Ісус узяв хліб і, поблагословивши переламав, роздаючи ученикам, сказав: прийміть споживайте; це є Тіло Моє; І взявши чашу та подякувавши, подав їм і сказав пийте з неї всі, бо це є Кров Моя Нового Завіту, що за багатьох проливається на відпущення гріхів»

  Зі страхом священик говорив святі слова Євхаристичного канону, але сумніви продовжували мучити його. Так Він, жертовний Агнець, міг Своєю Божественою владою, перетворити вино в Кров, хліб в Плоть. Все міг Він, Який прийшов по волі Отця небесного. Але Він пішов давно, залишив цей грішний світ і дав йому утішення Свої святі слова і Своє благословення… І може бути, Свої Плоть і Кров? Але чи можливо це? Намарно намагався священик відновити в думі мир і віру.

  Але все ж таки Перетворення відбулось. Зі словами молитви він переломив Євхаристичний Хліб і тут крик здивування пронісся по невеликій церкві. В руках ієромонаха переломлюваний хліб, раптово перетворився в щось інше - він не зразу зрозумів, що саме.

  Тай в чаші було вже вино - там була густа червона рідина, дуже похожа на Кров. Приголомшений священик дивився на предмет, який був в нього в руках: це був тонкий обріз Плоті, який нагадував м’язеву тканину людського тіла. Монахи обступили священика, враженні чудом, не в силах були стримувати здивування. А священик розказав їм про свої сумніви які призвели до такого чуда.Коли закінчив Літургію, ієромонах впав на коліна і погрузився в молитву. Про що молився тоді? Дякував за даний знак зверху? Просив пробачення за маловір’я? Цього ми не дізнаємось ніколи. Але нам відомо лише одне: з того часу в м. Ланчано вже 12 століть зберігаються чудесні Кров і Плоть, як матерелізувались під час Євхаристії в храмі Сан-Легонцій (сьогодні Сан-Франческо). Вістка про чудо облетіла тоді всіф ближні міста і області. І в Ланчано потягнулись черги паломників.

  Пройшли віки -  і чудесні Дари стали об’єктом уваги учених. З 1574 року над Святими Дарами проводились різні досліди і спостереження, а з 1970-тих років, почали проводитись експерименти. Але дані отримані одними вченими, не задовольняли інших.

    Професор медичного факультету Сієнського університету Одаріо Лінолі, великий спеціаліст в області анатомії, паталогічної гістології, хімії і клінічної мікроскопії, проводив зі своїми колегами досліди в листопаді 1970 р. і березні 1971 р. і дійшов до наступних висновків. Святі Дари, яку знаходяться в Ланчано з VIII ст.. представляють собою, істинні людські плоть і кров. Плоть в фрагментах  м’язевої тканини серця, містить в розрізі міокард, ендокард і блукаючий нерв. Можливо фрагмент Плоті містить також лівий шлуночок – такий висновок дозволяє зробити значна товщина міокарда, яка знаходиться в тканинах Плоті. І Плоть і Кров до однієї групи крові АБ. До неї відноситься і Кров на Туринській Плащаниці. Кров містить протеїни і мінерали в нормальних, процентних, для людської крові, пропорціях. Вченні ще особливо підкреслюють: більш незвичайне те, що Плють і Кров 12 століть зберігаються під впливом фізичних і біологічних чинників без штучного захисту і використання спціальних консервантів. Крім того кров. Коли її перевели в рідкий стан, надалі залишається придатною для переливання. Має всі особливості свіжої крові.

Руджеро Бертелі. Професор нормальної анатомії людини Свієнського університету. Проводив досліди паралельно з Одаріо Лінолі і почучив такі ж результати. В ході повторних експериментів. Як проводились 1981 р. з використанням більш нової і досконалішої апаратури, ці результати знову були підтвердженні.

  По свідченням учасників чуда, матерелізована Кров пізніше згорнулась в п’ять кульок різної форми, які потім затверділи. Цікаво, що кожна з тих кульок, взята окремо, важить стільки ж як і всі разом. Це протирічить елементарним законам фізики, але це факт і вченні не можуть цього пояснити і по сьогоднішній час.
Переклад з російської здійснив В.Урбанський.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар